top of page
Foto Theo (1).jpg

Theo Daanen

Raadslid

Commissie Samenleving en Bestuur

 

Gewoon Uden: de menselijke maat voorop

 

Uden ligt me na aan het hart. Ik was en ben dan ook graag betrokken bij onze gezellige samenleving. Als bestuurslid en 1e elftalleider van UDI’19, sportleraar en coördinator van de afdeling bovenbouw basis- en kaderberoepsgerichte leerweg op het Udens College, voorzitter van de oud-prinsen van de Knoerissen en lid van de blazerssectie van de DOB-band. Ook na mijn pensioen kan ik het niet laten, ik ben er graag bij. Gelukkig hebben mijn vrouw Margo en kinderen Guus en Eefje dat altijd prima gevonden. Inmiddels geniet ik als opa ook enorm van mijn vier schatten van kleinkinderen.

 

Gewoon Uden houdt de vaart erin

De regionale politiek was nog onbekend terrein toen Frans van den Berg mij vroeg voor de coalitie 2014-2018. Als burgerraadslid voor Gewoon Uden kon ik op een prettige manier kennismaken: mijn pensioen was in zicht, ik vond het een mooie nieuwe uitdaging. In het onderwijs lopen veranderingsprocessen langzaam en ik was benieuwd hoe dat in de politiek zou zijn. Misschien wel tegen beter weten in, dacht ik dat het sneller zou gaan. Gelukkig is Gewoon Uden een partij die daar wel steeds op blijft aansturen.

 

Kennis en ervaring inzetten

In die beginjaren leerde ik met name van Gerda van de Wijngaard en good old Ruud Geerders hoe ik mijn eigen kennis en ervaring waardevol kan inzetten. Dat voelde goed, dus maakte ik in 2018 graag de stap naar raadslid. Wat mij enorm aanspreekt bij Gewoon Uden is dat onze eigen woon-, werk- en leefomgevingen het uitgangspunt zijn. En dat de menselijke maat voorop staat: als doelen bereikt kunnen worden door minder regels, minder controle, eigen verantwoordelijkheid en het uitvoeren van wetten en regels naar de geest in plaats van de letter, is dat goed voor alle inwoners van onze gemeente.

 

Leren van iedereen

Je blijft leren, en dat is alleen maar goed. Of dat nou is van eigen leden of van de oppositie, politieke kleur is hierbij onbelangrijk. Zo hebben Mirelle Klijs en ik ons laten bijpraten over de WMO door een superdeskundige in de persoon van Ingeborg Tros van de PvdA. Sámen zijn we er voor iedereen in onze gemeente. Gelukkig zien we dat ook voorstellen van de oppositie worden aangenomen als die beter zijn. En zelfs binnen onze eigen fractie hebben we de vrijheid een afwijkend standpunt in te nemen: ik ervaar het als een van de grote interne krachten van onze partij.

 

Een mooie mix

Onervaren ‘jonge honden’ naast een rot in het vak is een mooie mix in onze fractie. Ook de gemeenteraad is zo’n mix van ervaring en onbevangenheid. Trots ben ik op onze wethouder Ingrid Verkuijlen: ze staat steeds beter haar ‘vrouwtje’ tussen al die mannen in het college. Met de Sportvisie, park Moleneind en de versnelde realisatie van de Marktstraat heeft ze zichzelf goed op de kaart gezet.

 

Fusie geeft nieuwe boost

De fusie Uden-Landerd komt eraan en ik weet vanuit het onderwijs, dat geeft nieuwe energie. Wat zou het geweldig zijn om de inwoners van Landerd net zo enthousiast te maken voor Gewoon Uden als ons in 2018 is gelukt in Volkel, Odiliapeel en Uden. We zijn dan ook op zoek naar geschikte kandidaten in Schaijk, Reek en Zeeland. Dat het goed toeven is bij Gewoon Uden moet ook voor hen duidelijk worden.

 

Gewoon Uden wil mee blijven doen

Ik word volgend jaar 70 maar ben nog steeds strijdbaar en fit. Maar bovenal ben ik enthousiast om me opnieuw kandidaat te stellen voor een nieuwe periode als raadslid. Gewoon Uden wil mee blijven doen. Doe jij met ons mee?

gwu.PNG
bottom of page