top of page

Lijsttrekker. 

Ruud Geerders 

Foto_Ruud__1_-removebg-preview.png

kandidatenlijst verkiezingen 24-11-2021

gwu.PNG
IMG-20180111-WA0008_1515679673572_edited.jpg

Beroep Makelaar-Taxateur

Gehuwd, vader en opa, Udenaar sinds 1971

Raadslid sinds 1994, fractievoorzitter

Hobby's politiek, vakantie, voetbal en motorrace

Politiek doel: transparantie, rechtvaardigheid en verantwoording

Politieke voorkeur: Ruimtelijke ordening, openbare werken en sport

2. kandidaat wethouder

Ingrid Verkuijlen

ingrid-removebg-preview (1).png

Als dochter van een echte Udenaar van Bedaf kom ik al heel mijn leven in Uden. En nog steeds blij dat ik in 2005 zelf in Uden ben gaan wonen.

Ik ben trotse moeder van twee kinderen Tieme (9 jaar) en Philene (4 jaar) en woon samen met Chris in een hele fijne gezellige en gastvrije buurt.

Na mijn opleiding Facility Management in Wageningen heb ik een bedrijf, Gastouderbureau ViaViela, opgericht samen met mijn broer. Later heb ik ook nog IV interim- & projectmanagement opgestart.

Vanwege vele uren als vrijwilliger bij buurtverenigingen, scholen, communiewerkgroep St Petrus kerk en enkele sportverenigingen ben ik opgevallen door politieke partij Gewoon Uden en in 2018 benaderd om lid te worden. Ik had bij deze plaatselijke partij meteen een goed gevoel bij, dichtbij en voor de mensen. We startten onze campagne voor de gemeentelijke verkiezingen in 2018 en gingen van 2 naar 4 zetels en bleven in de coalitie. Als kandidaat wethouder mocht ik toen de functie als wethouder gaan betreden in het nieuwe bestuur van Gemeente Uden.

Nu 3,5 jaar later staan opnieuw de verkiezingen voor de deur, herindelingsverkiezingen in november 2021. We gaan afscheid nemen van de huidige gemeente Uden en gemeente Landerd en gaan samen een nieuwe gemeente vormen. Ik ben dankbaar dat de leden van Gewoon Uden mij wederom de kans geven om uit te komen als kandidaat wethouder. Afgelopen jaren heb ik vol enthousiasme vele resultaten, samen met inwoners, bereikt en daar ben ik trots op:

o.a. Nieuwe sport-en beweegbeleid en Lokaal Sport Akkoord

Herinrichting Uden: Markstraat, Sint Janstraat, HOV tracé Land van Ravensteinstraat, Fietsstraat Heinsbergenstraat, Fietsstraat Morgenweg, Project Park Moleneind

Herinrichting Odiliapeel: Oude Dijk / Terraveenplein

Digitale ontsluiting buitengebied

In de nieuwe gemeente vind ik het belangrijk dat alle 7 kernen goed gehoord worden en dat we samen zorgen dat alle voorzieningen op niveau blijven of zelfs verbeteren op het gebied van sport, cultuur en openbare ruimte.

Ik ben klaar om mij hiervoor weer 100% in te zetten. Samen tot de Kern!

3.

Leon Deijnen

Foto_Leon-removebg-preview.png

Leon Deijnen, 47 jaar

Een-heel-leven-lang-tevreden

 

Heel mijn leven woonachtig in Uden, opgegroeid in de Bitswijk en nu woonachtig op Uden-Zuid. Samenwonend met Paula en onze twee kinderen Vince en Loïs.

Vince voetbalt bij UDI’19 en Loïs hockeyt bij HCU. Zelf ben ik ook erg betrokken bij UDI’19 waar ik o.a. de Kidsclub heb getraind, scheidsrechter ben en tevens in het bestuur zit.

In het dagelijks leven werkzaam bij Quintes Verzekeren en Risicobeheer te Uden, waar ik voor bedrijven onderzoek welke risico’s hun bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen.

Een van mijn politieke ambities is het bereiken van een hoog leefniveau, zodat iedereen prettig in hun eigen woonplaats kunnen vertoeven! Een-heel-leven-lang-tevreden moet het gemeentelijk streven zijn.

Jouw dorp dient voor jong en oud een aantrekkelijk A-merk te zijn waar wonen, werken, sporten en genieten hoog in het vaandel staan!

4. 

 Mirelle Klijs 

Foto_Mirelle__1_-removebg-preview.png

Ik woon al heel mijn leven in Uden en ben opgegroeid in de Bloemenwijk. Later heb ik gewoond in de wijk Raam, Uden-Zuid en momenteel in de wijk Zoggel.

Mijn moeder is een echte Ujese uit de bitswijk.

Geruime tijd ben ik bestuurslid geweest van buurtvereniging ’t Ooievaarsnest en tennisvereniging LTC. Momenteel ben ik voorzitter van het Broodfonds Uden.

Iets  vrijwillig terugdoen voor de maatschappij vind ik erg belangrijk. Dat probeer ik mijn zoon en dochter ook mee te geven.

Samen met mijn vriend speel ik tennis en gaan we graag wat eten en drinken in het gezellige centrum van Uden. Mijn zoon voetbalt bij UDI'19 en mijn dochter speelt hockey bij HCU.

Tevens maken mijn vriend en zoon muziek bij muziekvereniging De Eendracht en blaaskapel De Klankentappers.

We hebben met elkaar een zeer actief sociaal leven. Daarnaast ben ik ook eigenaar van twee landelijk werkende bedrijven op het gebied van arbodienstverlening en re-integratie. Beide gevestigd in het centrum van Uden.

Mijn politieke doel is dat de gemeente leefbaar blijft voor iedere doelgroep in elke kern. De gemeente Uden is geweldig om te wonen, leven en werken en dat moet zo blijven. Om dat doel te behalen moeten we goed luisteren naar inwoners van de gemeente en de samenwerking opzoeken waar dat kan. Samen kom je verder dan alleen.

5.

Theo Daanen

theoo-removebg-preview.png

Sinds 2016 met pensioen en sinds 1978 getrouwd met Margo Brouwers

Hobby’s:  Muziek maken met de DOB-band, tennissen en mijn 4 kleinkinderen

Uden ligt me na aan het hart en ik ben daarom ook graag betrokken bij onze gezellige samenleving. Ik kijk er naar uit om in de nieuwe fusiegemeente die gezelligheid en betrokkenheid  ook te ervaren in alle andere kernen . Iedere kern heeft zijn eigen identiteit en zijn trots en dat moeten we in stand houden en waar het kan versterken.

In mijn 40 jarige loopbaan in het onderwijs heb ik diverse fusies meegemaakt en elke keer bezorgde mij dat nieuwe energie. Ook bij deze fusie voel ik dat en die energie wil de komende 4 jaren dan ook met liefde en plezier inzetten om de nieuwe gemeente een nog mooiere plek maken om in te wonen, werken en te recreëren.

Gewoon Uden staat voor de menselijke maat: doelen bereiken met minder regels, minder administratieve rompslomp , meer eigen verantwoordelijk en wetten en regels uitvoeren naar de geest en niet naar de letter.

Als we dit met elkaar kunnen bereiken, dan zijn we vanaf 1 januari 2022 echt zeven “werelddorpen” onder één gemeentelijk dak, mooier kan het haast niet.

6.

Ard Wassenberg

ard_-removebg-preview.png

Drieënvijftig jaar geleden geboren in Uden, opgegroeid in de Bitswijk en inmiddels wonend op Uden-Zuid, samen met mijn vrouw. Als rasechte Udenaar ben ik altijd heel actief geweest in het verenigingsleven. Hoe sportief ook, ik combineerde het graag met een bezoekje aan de Udense horeca - en vroeger ook de Zeelandse - om samen met vrienden en bekenden te genieten van een vers getapt biertje. En dit is altijd zo gebleven.

Ook als zelfstandig ondernemer ben ik verbonden aan Uden. Binnen mijn werktuigbouwkundig engineering bureau ArdNovation zijn in de afgelopen 20 jaar mooie doelen bereikt met diverse industriële bedrijven.

7.

Mike de Ridder

mikea-removebg-preview.png

Ik ben geboren in 2001 en woon sinds 2008 in Uden. Ik ben opgegroeid (samen met mijn zus Beau ) in de Bitswijk en sinds afgelopen jaar woonachtig in Moleneind-Groenenwoud met mijn ouders Bart en Sandra van Osch. mijn zus Beau woont inmiddels op haarzelf. Ik ben werkzaam bij Brabant zorg als verpleegkundige student in muzerijk, daar (ver)zorg ik voor dementerende ouderen. Ik mag elke dag van hen leren en ze gaan mij na het hart.

Mijn politieke interesse is mede ontstaan doordat mijn opa Toon van Osch (oud prins en stalinrichter) mij geleerd heeft: ‘’ge moêt vlugger zijn dan de rest dan kunde het leven sturen’’. Wat deze woorden betekenen: dat als je iets wilt veranderen, je altijd de stap vooruit moet maken.  

Mijn politiek doel is daarom ook de verbindende factor zijn voor jong en oud van elk van de 7 dorpskernen binnen onze nieuwe gemeente. De overeenkomsten tussen jong en oud zijn vaak groter dan gedacht. We moeten het immers ‘’gewoon’’ samen doen. Naast mijn interesse in de politiek en gezondheidzorg, vind ik voetbal en talen leren erg leuk. Ik zit in een vriendenteam bij FC de Rakt, en ik studeer een keer in de week Russisch aan de volksuniversiteit.

8.

Freek van Oort

freeek-removebg-preview (1).png

Gewoon Uden: samen in de gezelligste gemeente van Nederland

 

Het was 2014 toen Ruud mij benaderde. Ik, net 18, zat op dat moment nog op het Udens College. Het idee was dat ik de jeugd wat meer ging enthousiasmeren voor de lokale politiek, ze motiveren om toch wél naar die stembus te gaan. En dat lukte! Kort daarna vertrok ik zelf naar Maastricht, om daar aan de studie Hotel Management te beginnen. Dat was ook de reden dat het in 2018 voor mij niet mogelijk was om “op de lijst” te komen.

 

Samen Uden

Enkele maanden geleden kwam ik weer met Ruud in gesprek. Of ik weer terug wilde op de lijst. Lang heb ik er niet over na hoeven denken. Gewoon Uden blijft de partij die de beste standpunten heeft voor ons Uden, ook na de samenvoeging met Landerd. Hoe belangrijk is het dat we alle kernen hierbij betrekken? Voor iedereen is er straks een plekje, en bij voorkeur in de gemeente UDEN.

 

De gezelligste

Dat de gemeente Uden de gezelligste is, weten we natuurlijk allemaal. Met Festyland in Volkel, de grote tent op de markt tijdens carnaval, de vele evenementen in het sport- en bevrijdingspark kon je er natuurlijk al niet omheen. Dat we daar straks ook bijvoorbeeld de Halfvastenfeesten in Zeeland bij mogen noemen, is natuurlijk fantastisch.  Want dat is waar Uden echt goed in is: zichzelf voor de wijde omgeving presenteren als dé gezelligste gemeente van Nederland.

Cultuur is hierin erg belangrijk. Als trompettist bij onder andere de Udense Hofkapel, De Klankentappers en Heavy Hoempa vind ik het enorm belangrijk dat ook in de nieuwe gemeente UDEN cultuur een onderscheidend item blijft. Met podia als De Pul, Markant en Plock hebben we al een enorm goede basis, die versterkt wordt door het gezellige winkelcentrum én de vele horeca. Laten we hier dan ook vooral in blijven uitblinken! Zo blijven wij Gewoon Uden.

9.

Rene van der Spank

rene-removebg-preview.png

Ik kan mijn eigen wel ene echte Ujese noemen maar ben wel geboren in Volkel.

Mijn Vader is een echte Ujese mijn moeder een echte Zeelandse van de kleine Graspeel.

Ik ben 32 jaar getrouwd met Carla en hebben samen 2 zoons Jordi en Vincent.

Ik ben vele jaren bestuurslid geweest van de Witte Boerderij en help veel mee met organiseren van evenementen bij onze mooie Buurtvereniging ’t Ooievaarsnest we wonen al vele jaren op dat mooie Lavendelplein.

Verder ben ik actief bij Udi 19'' waarvan ik al 47 lid ben en daar doen we met fijne vrijwilligers het werk van wedstrijdsecretariaat en scheidsrechteropleidingen.

Ben dit jaar samen met mijn zoon, jongens 17-4 bij Udi 19 gaan trainen om zo hem ook aan het mooie vrijwilligerswerk te laten proeven.

Vrijwilligers werk zul je eerst moeten gaan doen, om zo er achter te komen dat het heel leuk en echt gewaardeerd word.

Mijn vrouw en ik vinden het heel leuk maar ook zeer belangrijk dat we iets terug doen voor de samenleving.

Mijn vrouw zet zich in voor de oudjes uit de buurt en gaat activiteiten doen met de demente bij de Watersteeg.

We hebben samen een druk sociaal leven en zijn bij veel evenementen in Uden te vinden.

Daarnaast heb ik ook nog een hele leuke baan bij Sligro als Project Coördinator.

En werk daarbij met zeer veel Sociale werkplaatsen in het land en haal daar zeer veel voldoening uit.

Mijn politieke doel is om mensen weer met elkaar te verbinden om zo iedereen gelukkig te zien in een fijne, Veilige en mooie leefomgeving en dat voor alle lagen in de bevolking!

10.

Mieke van Rosmalen

mieke_1_-removebg-preview.png

Geboren op een mooie plek in Uden Noord en er nooit meer weggegaan. Hier woon ik samen met mijn vriend Robert. Midden tussen de Maashorst, Bedaf, Slabroek, Sint Annabos, Leijgraaf,  allemaal natuur om blij van te worden. Ik ben trots op Uden en vooral op dit mooie stukje Uden waar we het woongenot proberen te beschermen. Het staat enorm onder druk door de ontwikkelingen die er al jaren zijn waarbij ik hoop dat het leefbaar blijft voor de huidige bewoners (dat zij de moed en het vertrouwen niet verliezen) en dat het er door de toekomstige ontwikkelingen toch alleen maar mooier wordt.​

Ik heb jarenlang administratieve werkzaamheden vervuld in de bouw waarna ik les ben gaan geven aan de Sint Lucas in Boxtel. Daarnaast heb mijn eigen bedrijf Artbreak al weer vele jaren waar ik creatief mag denken en doen.​

In mijn vrije tijd sport ik graag, ben graag in de natuur waar Uden zo rijk aan is en gaan we graag uit eten in één van onze gastvrije restaurants in het centrum van Uden.​

Ik vind bewegen en meedoen voor iedereen belangrijk, in het dagelijkse leven, met sport maar zeker ook  door kunst en cultuur, gewoon doen, beleven en ervan leren en genieten.

bottom of page