top of page
Foto Leon.jpg

Leon Deijnen

Raadslid

 

Commissie Ruimte, Economie en Financiën

 

Gewoon Uden brengt de burger dichter bij de politiek

 

Iets extra’s doen voor Uden, dat is voor mij heel gewoon. Zo was ik in het verleden voorzitter van de businessclub van UDI’19, om iets terug te doen voor de club waar ik het zo naar mijn zin heb. En waar heel veel Udense mensen bij betrokken zijn. De zaken zijn er goed geregeld, maar dat gebeurt niet vanzelf. Veel vrijwilligers steken hier veel tijd en energie in.

 

Gemeente Uden: mijn club

Ik zie de gemeente Uden ook een beetje als een club. Een vereniging van mensen die een fijne samenleving nastreven. Om hier mijn steentje aan bij te dragen, ben ik sinds 2018 raadslid van Gewoon Uden. Ben Tuithof en Richard Bosveld hebben mij destijds het inzicht gegeven dat je echt een verschil kunt maken als je je inzet voor de lokale politiek.

 

Een heel leven lang Uden

Als echte Udenaar wil ik graag een mooie toekomst voor onze kinderen, iets moois overdragen aan de volgende generatie. Zodat zij, net als ik, een heel leven lang in Uden kunnen wonen. Kwalitatief goed onderwijs en vervolgens voldoende werkgelegenheid om een fijn huis te kunnen kopen. Ruime keuze uit leuke verenigingen, zodat je ergens bij kunt horen. Een volwaardig winkelcentrum met gezellige horeca en een interessant aanbod aan kunst en cultuur. Toegang tot onze mooie natuurgebieden en de juiste zorg op de juiste plek. Hoe super zou het zijn als we hen dit allemaal kunnen blijven aanbieden in onze mooie gemeente Uden?

 

Niet vanzelfsprekend

De reden waarom ik ja heb gezegd tegen de politiek, is dat het geen vanzelfsprekendheid is dat al deze voorzieningen er zo maar zijn of blijven. Ik wil me graag inzetten om dit voorzieningenniveau op peil te houden en te verbeteren. In de lokale politiek sta je dicht bij de mensen en kun je de wensen van de straat heel makkelijk ‘meenemen’ naar het gemeentehuis.

 

Gewoon Uden past bij mij

Met deze doelstelling in mijn achterhoofd, vond ik in Gewoon Uden de partij die bij mij past. Wij zijn nuchter en zeggen waar het op staat. Dit lijkt misschien niet zo speciaal, maar het is in de politiek best bijzonder als je het gewaagde gesprek durft aan te gaan. Het lijkt vaak beter of sociaal wenselijker om bij moeilijke onderwerpen je mond te houden, maar het is juist veel moediger en krachtiger om wel de verdiepingsvraag te stellen. Bij Gewoon Uden gaan we die moeilijke gesprekken niet uit de weg, om de simpele reden dat we graag het beste willen voor alle burgers in onze gemeente.

 

De burger dichter bij de politiek

Onze (raads)leden bevinden zich in de meest uiteenlopende netwerken waardoor wij makkelijk benaderbaar zijn voor een breed publiek: onze achterban hoeft maar één stap te doen om een belangrijk onderwerp onder de politieke aandacht te brengen. Vervolgens weet onze nestor Ruud Geerders als ervaren politicus precies welke wegen te bewandelen om zaken ook te realiseren. Veel partijen pretenderen dat ze de politiek dichter bij de burger brengen. Bij Gewoon Uden doen we het liever andersom: brengen we de burger dichter bij de politiek.

 

De Udense maat

Gewoon Uden wil graag de verbindende factor zijn tussen mensen. Onze standpunten worden gevormd door de wensen en behoeften uit onze gemeente. Wij staan voor openhartige en transparante politiek naar de Udens maat. De Udense maat wil zeggen dat we voorstander zijn van meer eigen verantwoordelijkheid en minder regels en controle. Handelen naar de geest van de wet, in plaats van puur naar de letter van de wet. Ik stel mezelf altijd de vraag: wat is de intentie, wat wordt bedoeld met deze regelgeving? En dat is niet altijd zwart-wit.

 

Stem Gewoon Uden

Natuurlijk willen we dat iedereen tijdens de verkiezingen in november op Gewoon Uden stemt. We willen weer graag onderdeel uitmaken van de coalitie, om zo belangrijke punten uit ons partijprogramma te realiseren. Ook na de herindeling willen we de nieuwe gemeente naar een hoger plan te tillen. Samen met de andere partijen het hoogst haalbare bereiken voor alle inwoners van Uden, Odiliapeel, Volkel, Schaijk, Reek en Zeeland: daar ga ik voor!

gwu.PNG
bottom of page