top of page
Foto Ard-1 (1).jpg

Ard Wassenberg

Burgerraadslid

Commissie Ruimte, Economie en Financiën

 

 

(Gewoon) Uden bruist!

 

Tweeënvijftig jaar geleden geboren in Uden, opgegroeid in de Bitswijk en inmiddels wonend op Uden-Zuid, samen met mijn vrouw. Als rasechte Udenaar ben ik altijd heel actief geweest in het verenigingsleven. Hoe sportief ook, ik combineerde het graag met een bezoekje aan de Udense horeca - en vroeger ook de Zeelandse - om samen met vrienden en bekenden te genieten van een vers getapt biertje. En dit is altijd zo gebleven.

Ook als zelfstandig ondernemer ben ik verbonden aan Uden. Binnen mijn werktuigbouwkundig engineering bureau ArdNovation zijn in de afgelopen 20 jaar mooie doelen bereikt met diverse industriële bedrijven.

 

Gewoon Uden kwam op mijn pad

Door mijn grote betrokkenheid bij Uden stond ik er ruim vier jaar geleden dan ook niet van te kijken dat ik benaderd werd door de lokale partij Gewoon Uden. Over de vraag of ik op de verkiezingslijst geplaatst wilde worden, moest ik wel even nadenken. Uiteindelijk stelde ik voor lijstduwer te worden, erop vertrouwende dat al die bekenden voor wat extra stemmen zouden zorgen. Gewoon Uden behaalde in 2018 een klinkende overwinning, van twee naar vier zetels, en dat hebben we met z’n allen uitgebreid gevierd. Doordat ik van alle lijstduwers van alle politieke partijen ‘onderin’ de meeste stemmen had behaald, werd ik door de wethouder gevraagd om als burgerraadslid zitting te nemen in de fractie. Weer iets om over na te denken, maar ondanks mijn drukke werkzaamheden kon ik deze ondersteunende functie niet weigeren.

 

Gewoon Uden maakt verschil

Alles was nieuw voor mij, ik was gretig en erg geïnteresseerd in het politieke proces. Als ondernemer vroeg ik me af of je binnen de gemeenteraad ook in (pragmatische) oplossingen kunt denken om tot een verbeterd resultaat te komen. En ik moet zeggen, als je wat geduld kunt opbrengen, kun je echt je steentje bijdragen. Ik mocht meewerken aan dossiers als fietsendiefstal Centrum Uden, Omgevingswet pilot Lankes, sleutel van toegangspoorten voor hulpdiensten in natuurgebied Maashorst, mobiliteitsvraagstukken A50/N265/N605/F50, geluidswand Foodcourt en het herindelingsproces gemeentenaam Uden. Met Gewoon Uden maken we verschil en dat motiveert.

 

Gewoon Uden is toekomstbestendig

Het voelt goed om me maatschappelijk in te zetten voor de burgers in Odiliapeel, Volkel en Uden: het geeft me na vier jaar nog steeds voldoening en energie. En ik vind het interessant om te zien hoe de verschillende politieke processen verlopen. Maar wat ik vooral super vind om te ontdekken is dat de Gemeente Uden blijft bruisen. Daar wil ik als rasechte Udenaar en burgerraadslid graag onderdeel van blijven uitmaken!

gwu.PNG
bottom of page